Udvalgte kundehistorier og gratis guides

Jeg gør meget ud af at dele viden i mit netværk. På vores blog har vi inspirerende eksempler på brugen af CitizenLab’s platform, og vi tilbyder dig gratis download af nyttige guides, som kan bidrage til at styrke jeres borgerinddragelse. 

Udvalgte case stories og gratis guides

Hvad skal I måle på for at forstå effektiviteten af jeres CitizenLab platform til digital borgerinddragelse?

Har du nogensinde logget ind på et dashboard og følt dig skræmt af alle tallene på din skærm? Du er ikke alene. Når du forsøger at måle effektiviteten af jeres borgerinddragelse, er udfordringen at gennemgå alle de mange tilgængelige målinger og analysere de mest relevante, så I kan få en indsigt, der kan bruges til konkret handling.

Første region klar til digital borgerinddragelse

Borgerinddragelse står højt på dagsordenen hos politikerne i Region Hovedstaden, som i forbindelse med budgetaftalen for 2023 har ønsket at afprøve en digital platform med fokus på regional udvikling og trafik.

Danmarks Naturfredningsforening har fået ny vindmøllepolitik

Konflikten mellem natur og klimahensyn skal ikke stå i vejen for den grønne omstilling. Danmarks Naturfredningsforening har efter en grunding intern debat udarbejdet en ny vindmøllepolitik. Målet er bl.a. at sætte en ny retning for samarbejdet mellem kommunerne og de lokale afdelinger om placering af nye vindmøller.

4 grunde til, at sociale medier ikke er nok til borgerinddragelse

Når det drejer sig om at kommunikere med offentligheden, er sociale medier ofte det første valg for mange embedsmænd. Det er let tilgængeligt, meget udbredt og er ofte det første sted, folk går hen for at dele deres meninger om aktuelle spørgsmål eller emner i deres lokalsamfund. Faktisk får 62 % af de voksne ifølge TechCrunch nu deres nyheder fra sociale medier. 

Landsbyråd tog digital platform til sig

En ny helhedsplan har skabt engagement i landsbyen Gundsømagle i Roskilde Kommune. 105 ideer er blevet lagt op på kommunens digitale platform, og 178 borgere har deltaget i debatten om ideerne indtil videre. Landsbyrådet har spillet en aktiv rolle i engagementet og udbredelsen af platformen til byens beboere.

Borgerinddragelse 24-7 i udvidelsen af Rungsted Havn

Det skal være nemt at deltage i debatten om Rungsted Havn, og processen skal ikke trække i langdrag. Sådan lød aftalen mellem Rungsted Havns bestyrelse og Hørsholm kommune, da de midt under Corona nedlukningen vinteren 2021 igangsatte en digital og bredspektret borgerinddragelse i forbindelse med et nyt havneprojekt. Det betød…

Bydel Gamle Oslo ledte efter innovative løsninger til borgerinddragelse. Valget faldt på CitizenLab’s digitale platform.

For at få ny viden og mobilisere flere lokale ressourcer ønskede Bydel Gamle Oslo at få flere borgere til at deltage aktivt i udviklingen af ​​deres lokalsamfund. Bydelen tror på, at de finder de bedste løsninger gennem målrettet involvering og samarbejde med borgerne. Derfor søgte bydelen nye innovative løsninger til deltagelse ud over de velkendte metoder til borgerinddragelse som workshops, borgermøder og sociale medier. Valget faldt på CitizenLab’s platform for digital borgerinddragelse.

Efter borgersamling to borgerne ansvar for debatten online

En borgersamling med fokus på verdensmålene blev afsættet for en række workshops med borgere og virksomheder i Rudersdal Kommune i efteråret om bæredygtighed. Efterfølgende tog borgerne ejerskab for en konstruktiv debat med andre borgere online. I 2020 og foråret 2021 gennemførte Rudersdal Kommune en borgersamling med repræsentativt udvalgte borgere fra…

Interview: Furesø Kommune om deres initiativer til borgerinddragelse

For 3 år siden satte Furesø Kommunes politikere ambitionerne i vejret; de ville involvere markant flere borgere og de ville arbejde med digital borgerinddragelse. Derfor har vi interviewet konstitueret sekretariatschef Terkel Kunding til at dele kommunens erfaringer med digital borgerinddragelse gennem de sidste 3 år. Hør Terkel fortælle, hvorfor kommunen anvender digitale…

Borgerne bliver betroet byudviklingen i Vejle

Flere kommuner giver borgerne et større ansvar og ejerskab for byudviklingen gennem opsøgende og digital borgerinddragelse i stort og småt. Vi har samlet eksempler på, hvordan danske kommuner har arbejdet med digital borgerinddragelse i byudviklingen.  Vejle Kommune har engageret borgerne i udviklingen af en samlet byvision for Egtved, mens borgerne…

Store forventninger til frihedsforsøget i Holbæk Kommune

550 idéer har Skovvejens Skole indsamlet som led i kommunens frihedsforsøg. Idéerne kom fra en blanding af elever, medarbejdere, forældre og borgere – og så har politikerne kigget med undervejs i processen. Alle idéerne er synlige og beslutningsprocessen er transparent på Holbæk Kommunes borgerinddragelsesplatform. – Folkeskolen har alle en holdning…

Udvalgte Guides til gratis download

Nu er tiden inde til, at kommunerne inddrager deres borgere effektivt i processer for at udvikle de steder, de kalder hjem, til fremtidens grønnere byer. Denne miniguide fremhæver fire nøgleområder, som I bør overveje i jeres næste bæredygtige byplanlægningsprojekt. Denne liste er ikke udtømmende, og du kan finde mere vejledning i vores mere komplette byplanlægningsguide.

I denne e-bog finder du:

  • en række muligheder for at gørejeres by grønnere og mere bæredygtig
  • eksempler på, hvordan man kan gennemføre bæredygtighedsplaner.
Kommuner og byer over hele verden deler ofte de samme bekymringer, når det gælder digital borgerinddragelse. Hvordan når I et bredt publikum? Hvordan skal I organisere jer internt for at understøtte en platform? Hvordan skaber I tillid? Denne guide giver nogle praktiske svar på de mest almindelige spørgsmål, der stilles af lokale kommuner, der ønsker at engagere deres lokalsamfund digitalt.

I denne e-bog finder du:

  • Eksempler fra byer og kommuner som anvender vores platform
  • Indsigt fra eksperter i borgerinddragelse
Væsentlige principper for at sikre inklusivitet, når man bygger en digital borgerinddragelsesplatform.

I denne e-bog finder du:

  • Regler for, hvordan man kommunikerer inkluderende
  • Retningslinjer for, hvordan man opbygger et inkluderende spørgeskema
  • Sådan kombineres offline og online inddragelse og sådan sikres repræsentativitet
  • Praktiske foranstaltninger til at opbygge en løsning, der tilpasser sig alle
  • Gode eksempler til inspiration
En praktisk guide til byer og kommuner, som ønsker at involvere borgere i budgetbeslutningerne.

I denne e-bog finder du:

  • en introduktion til historien bag borgerbudgettering
  • de vigtigste styrker og udfordringer ved borgerbudgettering
  • 7 trin til at oprette et borgerdeltagelsesbudget
  • en oversigt over vellykkede casestudier

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til mig på +4540365501 eller skriv til  soren@haveasay.dk